10 жовтня 2012 р.

Літературна мода

Креативні іноваційні форми роботи по популяризації книги привертають увагу читачів. Тому літературне дефіле в міській бібліотеці №2 для дорослих стало яскравим дійством, на яке мене запросила моя колега Надія Качуровська
(блог Тернопільська БібліоМишка).
Як справжня Бібліоледі, я не змогла відмовитись від такої спокуси...
Правда, дівчата, ми всі полюбляємо все новеньке та креативне? Тому, взявши з собою в компаньйонки свою колегу, ми вирушили на дефіле.
На заході були представлені книги: "Лісова пісня" Л. Українки, поезії Ліни Костенко, Володимира Сосюри та Ганни Костів - Гуски, "Гейша" Давида Беласко, "Кармен" Проспера Меріме, "Кульбабове вино" Рея Бредбері, "Пігмаліон" Бернарда Шоу.
Літературні герої, читачі бібліотеки: 
Веснянка - Юлія Кузьміна, 
Мадам Батерфляй - Софія Теслюк,
 Кармен - Оксана Ленжала, Кульбабка - Катерина Височан, Летюча Миша - Тетяна Мерецька, Еліза - Ірина Бучак, Лілія Тернопільського ставу - Юлія Кметь,
Соломія Крушельницька - Наталя Небельська - 
 постаралися привернути увагу глядачів до художньої літератури. 
Безумовно, після такого заходу, не можливо не прочитати представлені книги.
По завершенню дефіле присутні познайомились з чарівною жінкою, керівником літературної студії ЗОШ №16 Надією Кулик, яка презентувала свою поетичну збірку.
Я дуже вдячна своїй колезі за запрошення, оскільки отримала від побаченого багато позитиву та насолоди.

12 коментарів:

  1. Олю, ти дійсно БібліоЛеді. Прийшла, пофотографувала нас, виступила з справжньою бібліопромовою. Так як захід був присвячений Всеукраїнському дню бібліотек - престиж професії бібліотекаря в нашій креативні б-ці і в нашої креативної молоді напевно піднявся. І ти допомогла нам в цьому. Твої фото Літературного дефіле найбільше сподобалось і дорослим і молодим.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Надю. Ваша молодь мені дуже сподобалась, з ними можна робити гарні постановки, я вже не говорю про інсценівки літературних творів для масових заходів. Вони дуже старанні та виконавчі!! Творчих успіхів вам!

      Видалити
  2. Оля, тобі дуже вдячна за літературну тусівку. Ми -тернопільські товаришки-блогерки започаткували гарну справу: давати інформацію про дописи своїх колег.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надю, я згідна, ми започаткували з тобою не погану справу, тепер залишилося її розвивати. Як кажуть, успіхів нам з тобою!
      Запрошуємо до нашого союзу всіх бажаючих!!!

      Видалити
  3. Удачи,успехов,творчества! Молодцы!!!!!!!!!!!1

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо дівчата за оцінку нашої роботи. Раді, що Ви слідкуєте за нашою роботою, приймаєте участь в коментарях. Надіємось бачити Вас частіше на сторінках нашого блогу!!!

      Видалити
  4. Мені дуже сподобалось це літературне дефіле. Літературна мода, точніше мода на літературних героїв просто супер! Ваші колеги МОЛОДЦІ, вони роблять величезну потрібну роботу! Молодь потрібно згуртовувати навколо бібліотеки!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я повністю з Вами згідна, Ларисо. Так, молодь як і дітей потрібно більше залучати до бібліотеки, робити їхнє дозвілля цікавішим. Це літературне дефіле тому яскравий приклад.

      Видалити
  5. Молодці. Чудовий захід. Можна брати вашу ідею і розвивати її зі своїми читачами. Олю, тобі подяка за допис.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я також згідна, ідея Терропільської БібліоМишки (Міська бібліотека №2 для дорослих) просто причудова !! Цю ідею обов'язково потрібно використовувати, а у твоїх руках, Ангеліно, вона може стати просто шедевром бібліотечної роботи.
      За подяку - велике спасибі, мені дуже приємно.

      Видалити
  6. Дякую, Олечко. Я аж зашарілася... Працюю в задоволення, а вже що виходить, то іншим вирішувати. Головне, щоб користь була.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Від гарної роботи завжди користь є і навіть дуже велика. Та взяти хоча б згуртованість дітей навколо тебе, це ж любо подивитися! А які вони творчі та активні! І на останок саме головне - скільки нас скористається твоїми ідеями!

      Видалити