27 червня 2012 р.

Король живописців і живописець королів

28 червня минає 435 років від дня народження видатного фламандського художника Пітера Пауела Рубенса, універсальність таланту якого підносять його до рівня майстрів італійського Відродження. Світові він залишив величезний спадок, в якому відтворив свій час, створив стиль епохи, яка знайшла відображення в архітектурі, живописі, скульптурі - стиль Барокко.
Напротязі усього свого творчого шляху живописець невпинно прагнув осягнути таємниці майстерності. Він був обдарованим колористом, геніальним вигадником композицій, наділеним могутньою фантазією. Неймовірна працьовитість допомогла йому не лише створити безліч творів, з яких майже половина великі монументальні полотна, але й знайти вражаючу свободу і віртуозність кісті.
Тернистим і нелегким був шлях Рубенса до вершин творчості, проте він зробив все, щоб стати геніальним живописцем і майстром.
З нагоди 435-річчя від дня народження 
П. П. Рубенса у відділі оформлено книжкову полицю "Геніальний фламандець", на якій представлена література про життя і творчість видатного художника. Пітер Пауел Рубенс "ступив через століття" і залишив світові великий спадок, свої картини, про створення яких розповідають дані матеріали.

Немає коментарів:

Дописати коментар