4 січня 2012 р.

Пішла Коляда по льоду розсипати коляду

Зараз в Україні ми вдивляємося у рідну давнину, бажаємо зрозуміти духовність наших предків, зв'язати сьогодення з історичним корінням.
Незабаром кожна українська родина буде святкувати найсвітліше свято - Різдво Христове. 7 січня вважається найвеличнішим днем, духовна радість обіймає кожного з нас, адже за біблійними свідченнями цього дня народився Ісус Христос. Ми також ніби заново народжуємося, залишаючи всі образи у минулому, в наших душах оселяється добро і спокій.
Як і багато років тому, збираються у дорогу колядники та ряджені. Починаючи від Свят-вечора і аж до Водохреща діти та дорослі колядують і щедрують, співають обрядових пісень - побажань господарям осель та їхнім родинам.






З нагоди Нового року та Різдва Христового у відділі розгорнуто озвучену книжково - ілюстративну виставку "Хай рік Новий, Різдво Христове, Вам подарують дні казкові", яка буде функціонувати до 20 січня 2012 року.
Відвідувачі бібліотеки мають змогу ознайомитись не тільки з літературою про обряди і традиції свят, а й почути та виконати традиційні та незнайомі багатьом нам колядки, звернуті до Великого Володаря, щедрівки, новорічні та йорданські пісні.
Отож, чекаємо Вас на коляди у бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар