28 лютого 2013 р.

Під срібні переливи бандури

Ви тільки погляньте які шляхетні лінії, який розкішний відблиск лаку, голівка деки вигинається подібно до хвилі.
Яке золотаве, як стигла пшениця, підструння з квіткою в центрі.
А самі струни, вони схожі на струмені підсвіченого сонцем літнього дощу...
А ще, в народі кажуть: «Коли дзвенять бандури, змовкають навіть солов’ї…» І це насправді так. В бандури настільки глибокий звук – здається, що вона з тобою розмовляє, в своєму звучанні вона здатна передати найтонші людські емоції та почуття. Її живі струни прорвалися через кордони, показавши світові велич та унікальність нашого національного мистецтва. На бандурі грають музику будь-яких стилів і напрямів – класику, сучасну, народну. Насправді, її можливості широкі, і їм нема горизонтів.
Чарівні звуки бандури лунали сьогодні і в нашій бібліотеці. 
По-родинному теплий і святковий настрій панував у затишній читальній залі, де відбувався
літературно-мистецький вечір
«Під срібні переливи бандури»
Тут зібралися шанувальники дивовижного національного інструмента.

Яскравими були виступи студентів ІІ та ІV курсів народного відділення музичного училища
ім. С. Крушельницької. 
У їхньому виконанні прозвучали українські пісні та думи, класичні музичні твори. Срібні переливи бандури розносились по нашій бібліотеці. Проникливо дзвеніли її струни і чари мелодій торкалися десь аж у глибині душі. Майбутні професійні виконавці показали високу майстерність, адже «… на бандурі грає той, хто по-справжньому її любить». Усі присутні на вечорі провели незабутні хвилини, насолоджуючись чарівними звуками бандури.
Більше фото тут

6 коментарів:

  1. Как чудесно! Хотелось бы побывать на вашем вечере, насладиться прекрасной музыкой, полюбоваться костюмами бандуристок.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На таких лытературно-музыкальных вечерах есть что посмотреть и послушать. Фотографии не передают той красоты костюмов наших бандуристок, а главное, красоту музыкальных произведений, которые звучали на нашем вечере.
      Да, Ольга Николаевна, было очень красиво.
      Спасибо, что не забываете нас. Приятных Вам выходных и плодотворных буднев!

      Видалити
  2. Що тут скажеш? Це фантастично! Сказати, що молодці дівчата,- майже нічого не сказати. Хоча вони ще не професійні бандуристки, але своїх слухачів знайшли в цих дітях. Навіть перші свої автографи роздавали, вони далеко підуть у своїй справі. Молодці!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надіємось, дівчата-бандуристки досягнуть своєї мети - стануть професіональними виконавцями. Вони справді - молодці!

      Видалити
  3. Особисто для мене - бандура - це душа українського народу, яка співає. Звуки струн бандури - це надзвичайно красиво! Коли вона грає то серце наповнюється спогадами і любов'ю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пані Ларисо, повністю з Вами згідні. Бандура - дивовижний народний музичний інструмент, на жаль її більше цінують закордоном. Дуже добре, що музичні навчальні заклади повертають бандуру із забуття.

      Видалити