4 січня 2013 р.

Всі на майстер-клас

разделители
Слухала про обереги українського народу, згадувала різдвяні обряди, брала участь у вікторині, виготовляла власноруч фігурки ангелів із сіна малеча на майстер-класі «Охорони мене, Ангеле!», який відбувся 3 січня у нашому відділі. Його учасниками стали відвідувачі Бібліомістечка та юні майстри «Веселої майстерні», яка тільки розпочинає свої заняття у нашому відділі.
Здалося б, звичайне сіно, нічого загадкового чи містичного в ньому немає, але незабаром воно оживає, набирає певних форм – діти стають свідками дива: народжується Ангел. Затамувавши подих, вони уважно слухали та спостерігали за кожним моїм рухом.

І ось, нарешті, з величезним задоволенням дітвора береться за роботу, кожен чаклує над створенням свого ангела. Приблизно за півгодини діти вже хвалилися одне перед одним своїми роботами. Ці ангелики будуть для них оберегами від усякого зла. Прикрашати свої будинки оберегами зародилося ще з давнини. Християни здавна вірили, що вони принесуть багатство, добробут у домівку та радість і здоров’я його мешканцям.
Кожен, хто приняв участь у майстер-класі, немає значення дитина це чи дорослий, з великим задоволенням поніс додому ангела зробленого власноруч.

8 коментарів:

  1. Оля, ще такого дива я не бачила...класно! навчиш?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Правда, гарно?
      В 2011 році я потрапила на такий майстер-клас, його проводили дівчата з Луцька. Мені так сподобалось, що зразу вирішила - буде і у нас такий майстер-клас. Літом я сама навіть заготовляла для цього сіно на дачі, воно таке пахуче.
      Навчитися не проблема, в пості "Дідух у вишиванці" розміщено відео, як дівчата на виставці проводили майстер-клас. Якщо дуже захотіти - все вийде!

      Видалити
  2. Цікавіше такі речі робити в гарній компанії, згодна? Тому робимо це разом!))) При зустрічі

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Звичайно ж я згідна з тобою, Тетяночко! При зустрічі, так при зустрічі!

      Видалити
  3. Візьміть і мене з собою на майстер-клас, будь ласка...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Питань нема, до кінця 2013 року назбирається нас добра компанія і будемо робити обереги для своїх рідних, близьких, друзів, а головне - для наших бібліотек, бо щось важкуваті часи для нашої справи настали. Так що, дівчатонька, сушіть сіно!

      Видалити
  4. Який цікавий майстер-клас. Сподіваюсь, діткам сподобалось робити ангелів із сіна. Мені б точно сподобалось, на жаль, все цікаве я пропустила. Буду надолужувати в кінці цього року.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дітки з великою увагою слідкували за діями та слухали пояснювання, а потім з задоволенням робили свого ангела.
      Гадаю Ви праві, Наталья Книголюб, прийдеться надолужувати в наступному році.

      Видалити