19 жовтня 2012 р.

Життя вирує в ритмі танго

18 жовтня у ритмі «Танго Аргентина» в читальному залі бібліотеки відбувалася зустріч з жінкою, котра співає, Богданою Дурдою. Її романси та пісні не тільки зачепили найпотаємніші струни душі всіх присутніх у залі, а й запалили серця бажанням долати будь-які перешкоди на шляху до щастя. 
У творчому доробку пані Богдани є понад сто авторських пісень, які вона виконує під акустичну гітару. На зустрічі звучали романси – “Пані в стилі ретро”, “Любов моя“, “Фієста в Севільї”, “Танго Аргентина”, бардівська пісня – “Я -супермен”. Крім авторських творів, жінка виконувала пісні на слова Марти Чопик та Володимира Висоцького. Пані Богдана щедро обдарована натура, яка не лише співає, а й малює прекрасні картини, в’яже, моделює одяг, плете з бісеру. 

Народилася наша землячка 24 травня 1940 р. в місті Бучачі Тернопільської обл. Закінчила Бучацьку ЗОШ №1. Працювала на будовах Донбасу, закінчила Львівський політехнічний інститут, хіміко-технологічний факультет. Працювала інженером-конструктором на Донецькому хімічному заводі і 25 років інженером-конструктором на Тернопільському комбайновому заводі. 
Закінчила заочно Вищі курси іспанської мови та Університет мистецтв, факультет живопису і графіки в Москві. Володарка медалі Всеукраїнського фестивалю авторської пісні «Оберіг-93». Її перша персональна виставка відбулася в будинку культури «Ватра» в 1997р., друга в Обласній бібліотеці для молоді. Ілюструвала книжку «А що бачать очка» Марти Чопик. Богдана Йосипівна член обласного літературного об'єднання. Була 5 років головою творчих жінок "Доля". 
 Авторські пісні та поезії друкувались у газетах та збірках інших авторів. Вісім пісень ввійшли в збірник творів композиторів Тернопільщини «Мелодії тернового поля». У 1998 році пісня пані Богдани “Кроком руш, козаче” увійшла в число переможців обласного конкурсу “Голос серця”. В 1999 році пісня «Марш артилериста», аранжування Михайла Віятика, стала призером в конкурсі маршів для військових при Західному оперативному командуванні у Львові. 
 Перша окрема збірка поезії Богдани Дурди «На грані» вийшла в 2001 році, 2003р. – "Ріка життя", 2006р. – “Лабіринти долі”, 2008р. – “Дивосвіт”. 
Харизматична Богдана Дурда дуже задоволена тим, що робить, нікого не наслідує і має особливий підхід до своїх шанувальників.
Зустріч з Богданою Дурдою

12 коментарів:

  1. Зустріч була дуже цікава, я в захваті від пані Богдани та її пісень. Браво!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цілком згідна з тобою, Оксано, зустріч цікава. Яка талановита людина! Я також отримала велике задоволення від спілкування з Богданою Йосипівною.

      Видалити
  2. Дуже цікаві пісні виконує пані Богдана. Мені вони дуже сподобались.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мені дуже сподобались пісні "Танго Аргентина", "Пані в стилі ретро" та пісні на слова Володимира Висоцького. Сподіваюся, що ми з цією талановитою жінкою ще не одноразово зустрінемось в стінах нашої бібліотеки. Так що запрошуємо частіше відвідувати нашу книгозбірню.

      Видалити
  3. Вашим відвідувачам пощастило зустрітися з такою енергійною жінкою та послухати чудові пісні у її виконані. Я бачила в Інтернеті декілька відео, мені дуже сподобались пісні які виконує Богдана Дурда.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так Ларисо, Ви праві, нам дуже пощастило. В бібліотеці звучала справді гарна бардівська пісня. Дуже добре, що є такі цікаві творчі люди, які знаходять вільний час, щоб завітати до нас у бібліотеку та поспілкуватися з нашими читачами.

      Видалити
  4. Олю, пані Дурда, як завжди, цікава дама, а ти, як завжди, БібліоЛеді. Я також хочу так навчитися робити ролик з фото. Коли вчимося?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Питань нема, хочеш вчитися - навчимо!
      В програмі все дуже легко, якщо не вийде самостійно, приходь на роботу, покажу на практиці. Тож до навчання!
      Внизу в правому куті напис PhotoPeach активний - переходь туди, там зареєструйся (програма на англійській мові: з боку на чистому тлі клікай мишкой(правою клавішою), у віконечку - перекласти на іншу мову). Далі покрокове виконання: загрузка фото, підбір музики. В Ютубі можна найти відео-урок по роботі в цій програмі. Успіхів!

      Видалити
  5. Дякую, Олю. Скористаюся обов'язково
    . Зараз трохи прихворіла.

    ВідповістиВидалити
  6. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  7. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити