26 вересня 2012 р.

Квіти шани і любові

23 вересня минуло 140 років від дня народження видатної української співачки Соломії Крушельницької. 
Будучи українкою, народившись на Тернопільщині, вона безмежно любила свою Батьківщину, свою землю. Її ім’я стало нашою славою і національною гордістю. 
 Віддати шану таланту геніальної співачки С. Крушельницької мали змогу вихованці Української гімназії ім. І. Франка, які були запрошені на музичний вечір «Квіти шани і любові».

Сьогодні вони провели незабутні хвилини, насолоджуючись звучанням музичних творів у виконанні студентів вокального відділу музичного училища ім. С. Крушельницької під керівництвом О. І. Іванової. 

 








Для глядачів була підготовлена літературно-музична імпреза «Три спогади дитинства»,
учасниками якої були учні 8А класу Української гімназії
ім. І. Франка. 
Разом з дітьми глядачі пройшли стежками далекого минулого і побачили С. Крушельницьку ще зовсім юною дівчиною, яка безмежно любила співати. 




Багато цікавого про сценічне життя великої артистки присутні дізнались з розповіді Федун Марії Олександрівни, наукового працівника Меморіального музею 
С. Крушельницької. 




Чудовим доповненням до заходу стала виставка літератури, в якій висвітлюється життєвий і творчий шлях славетної співачки, розкривається феномен її багатогранного драматичного таланту.

6 коментарів:

  1. Поздравляем с Всеукраинским днём библиотек!
    Желаем Вам дальнейших успехов,творческих проектов,читателей,для которых библиотека всегда будет местом встречи с шедеврами мировой литературы.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Большое спасибо izm.detbibl за поздравления!! Мы желаем Вам тоже творческого процветания, грандиозных успехов во всех Ваших добрых целях и начинаниях! С праздником, коллеги!

      Видалити
  2. Олечко, вітаю тебе і всіх колег з нашим святом, Всеукраїнським днем бібліотек. Нехай не полишає тебе творчість, наснага і кохання. Будь здорова!:))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Надіє, я щиро вдячна за поздоровлення!! Творчої наснаги бажаю і тобі! Нехай успіх не полишає тебе в твоїх добрих справах!!!

      Видалити
  3. Прочитала допис і, ніби, торкнулася до творчості Соломії Крушельницької. Олю, з великим задоволенням побувала б на вашому заході, на якому можна відпочити душею.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З великим задоволенням хотіла би бачити тебе, Ангеліно, серед наших читачів! Дісно, у нас можна відпочити душею, адже ми робимо все можливе, щоб на заходах читачам було комфортно. Ми хочемо їм допомогти розвантажитись після напруження на уроках. А музика та пісні - наші перші помічники в цьому.

      Видалити