3 квітня 2013 р.

Книга повинна жити

Як не прикро це признати, але діти з кожним роком читають все менше і менше книг. Їх їм замінює Інтернет, інколи телебачення. Але не зважаючи ні на що, все-таки можна знайти справжніх читачів, для яких книги - це не просто скріплені паперові аркуші з надрукованим на них текстом. Це кращі друзі, головні помічники і порадники у житті, це вікно в зовсім інший світ, повний нових місць, людей та емоцій. Вони віддають своєму читачеві найкраще, але на жаль, з роками книги старіють... "хворіють"... тихо помирають...
Сьогодні, з нагоди Всеукраїнського тижня дитячого читання, в нашому відділі зібралися найпалкіші шанувальники книги, щоб здійснити віртуальну мандрівку , яку ми назвали "Книжковий арт".

Вона присвячена майстрам книжкової скульптури, в руках яких старі зношені книги отримують "нове життя", перетворившись
 на справжні витвори мистецтва.
Присутні мали змогу дізнатись як за допомогою скальпеля, фарб та олівців із старих видань створюються книжкові скульптури, що таке книжковий арт, познайомились з творчістю сучасних художників та аматорів цього мистецтва. 



Ставлення до майстрів книжкової скульптури різне, хтось їх лає, хтось хвалить, але байдужих немає. Можливо, коли буде оцифровано останню книжку, а електронні засоби читання стануть загальнодоступними, книжковий арт стане надзвичайно популярним. З часом з'являться нові художники, які наважаться зайнятися... різьбленням по книгам.

2 коментарі:

  1. Цікаву презентацію ви організували для шанувальників книги, але я маю надію, що все ж таки книга була, є та буде. Спілкування з друкованою книгою завжди свято, а Інтернет це мертва машина.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Всезнайка, дуже дякуємо,ми старалися. Свої презентації робимо самі, їх використання досить вагомо підсилює наші заходи. Але спілкування з дітьми та пропагування книги у нас на першому місці.

      Видалити