29 квітня 2013 р.

Майстер-клас у бібліотеці



До Великодня лишилося меньше тижня. В очікуванні цього світлого свята дітлахи нашого міста мали змогу опанувати мистецтво писанкарства.

А посприяли їм в цьому ми, працівники відділу мистецтв. Писанки розмальовували члени гуртка "Весела майстерня" та читачі бібліотеки, які прийшли вибрати собі цікаву книжку на вихідні.

Перед початком роботи діти слухали історичну довідку про досить давній звичай розписувати писанки перед Великоднем, традиційні і не традиційні способи оздоблення пасхальних яєць.

Також юні майстри ознайомились зі зразками українських писанок
регіонів України.
І ось нарешті, під тепле мерехкотіння запалених свічок учасники
почали творити своє
Великоднє диво. 

Для когось це була перша писанка у житті, дехто писав її вже вдруге. Всі діти трохи хвилювалися, що в них нічого не вийде. Але вони дуже помилялися, писанки були пречудові.


По завершенню майстер-класів, а вони проходили два дні, кожен учасник поніс додому власне творіння - писанку-оберіг, деякі дітки подарували їх бібліотеці. 


Більше фото ТУТ або ТУТ

6 коментарів:

  1. Які чудові майстер-класи відбулися у вас, одразу видно, що панує доброзичлива, святкова атмосфера... Хай наповнить радістю серце кожного світлий Великдень!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Наталочко! З великим нетерпінням очікуємо світлого Великодня. Веселих свят!

    ВідповістиВидалити
  3. Молодці, дівчата, що не допомагаєте діткам не забути своє народне коріння, наші українські традиції. Приємно бачити, як діти з задоволенням розписують свої писанки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталья Книголюб, така наша робота, зберігати в дитячих душах все те добре, світле, рідне, що залишили нам наші пращури. А ще, їм це подобається.

      Видалити
  4. Гарний майстер-клас! Дякуючи таким заходам діти мають можливість перейняти та навчатися різним технікам писання писанки. Це потрібна справа! Молодці!

    ВідповістиВидалити
  5. Larisa, дякуємо! Ми старалися дітей зацікавити процесом роботи. На початку хвилювалися, що діти не захочуть прийти, але наші хвилювання були марні.

    ВідповістиВидалити