1 лютого 2013 р.

Нові книги - це свято

Нові книги - це маленьке свято для бібліотекарів і користувачів.
Тож давайте святкувати! Ми отримали нові книжки!
Вони дійсно зовсім новенькі - палітурки блищать  яскраво, 
а сторінки чекають на першого читача.
Завітайте до нас та підберіть книги для себе і своїх рідних.
Про них ми розкажемо вам докладніше.

Воропай, О. Звичаї нашого народу: нар.-календ. звичаї, укр. нар. одяг: етнографічний нарис / Олекса Воропай; худож.
І. Бородаєва.— К.: Унів. вид-во ПУЛЬСАРИ, 2012. — 632 с.
       "Звичаї нашого народу" — фундаментальна праця Олекси Воропая, підсумок його самовідданої багатолітньої пошукової роботи, яка охоплює річний календарно-обрядовий цикл життєдіяльності українців та традиції народного одягу. Видання розраховане на всіх, кому дороге минуле нашого народу, його прадавні корені.

Косміна, О. Ю. Традиційне вбрання українців = Traditional Ukrainian Clothing. T.2: Полісся. Карпати / Оксана Косміна; фотохудож. В. Хмарна та ін., худ. оформ. Л. Андрощук. - К.: Балтія – Друк; 2009. - 160 с.: іл. – Текст.парал.укр., англ.

 Безклубенко, С. Мистецтво: терміни та поняття: Енциклопедичне видання у 2 т.: Т. 1 (А—Л) / Сергій Безклубенко. — К.: Казка, 2010. — 240 с.: іл.
      Зазвичай книги такого змісту та характеру готують багато фахівців з різних галузей вибраної теми. Унікальна особливість цього видання полягає в тому, що воно підготовлене однією особою — доктором філософських наук С. Д. Безклубенком. Матеріалом для енциклопедії послужили численні попередні наукові публікації автора, у яких висвітлюються кардинальні питання теорії та найважливіші факти і явища історії мистецтв.
    Для науковців, студентів вищих навчальних закладів культури й мистецтва, викладачів, аспірантів гуманітарних навчальних закладів та всіх тих, хто цікавиться кульутрою.


 Безклубенко, С. Мистецтво: терміни та поняття: Енциклопедичне видання у 2 т.: Т. 2 (М—Я) / Сергій Безклубенко. — К.: Казка, 2010. — 256 с: іл.
      Другий том енциклопедичного видання охоплює мистецькі поняття від літери «М» до «Я». Видання присвячене світовій культурі. Його специфіка в тому, що, на відміну від більшості традиційних подібних видань, воно є авторським, здійсненим однією особою, що забезпечує концептуальну цілісність викладу матеріалу.
    Видання розраховане на науковців, викладачів, аспірантів, студентів вищих гуманітарних навчальних закладів.


Короткий енциклопедичний словник з культури / Микола Корінний, Володимир Шевченко. - Київ, 2003. - 384 с.
      Словник містить тлумачення найважливіших і найчастіше вживаних близько 3000 термінів і термінологічних сполучень, які пов’язані глибинними джерелами української і зарубіжної культури, а також тих, що ввійшли в широкий обіг уже в останні роки; наведено короткі біографічні довідки про тих діячів культури, які справили значний вплив на розвиток духовного життя в світі і, зокрема, в Україні.


 
Міллер, Л. Грає духовний оркестр / Леонід Міллер. – Тернопіль: Горлиця, 2012. – 60с.

6 коментарів:

  1. Це дуже добре, коли в бібліотеку поступають нові книги. Вам тепер важко в цьому питанні, фінансування ніякого.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, Ви праві, питання комплектування вирішується не зовсім так, як нам би хотілося. Але ми радієм кожній новій книжці у нашому відділі. Може колись все покращиться.

      Видалити
  2. Нові книги завжди потрібні бібліотекам, особливо дитячим. Тому для повноцінної діяльності їм надзвичайно важливо отримувати нову літературу. Адже любов до читання потрібно прищеплювати тільки з раннього дитинства, а це, на мою думку, головне завдання дитячих бібліотек.
    Вашим читачам пощастило, книги, як на мене ви отримали цікаві.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой, як Ви, Larisa, праві на рахунок прищеплювання любові до читання з раннього дитинства. Це завдання ми стараємось виконати всіма можливими способами. Але, звичайно ж, книжка на першому місці. Ми завжди раді кожному новому поповненню фонду нашого відділу.

      Видалити
  3. Дуже люблю читати, тому рада, що ви отримали нову літературу. Обов'язково забіжу до вас, щоб її переглянути.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталья Книголюб, ми будемо раді бачити Вас в нашій бібліотеці.

      Видалити