23 грудня 2012 р.

Зупинись, мить, ти прекрасна!

20 грудня
у клубі "Рандеву"
відбулася
цікава зустріч 
"Зупинись, мить, ти прекрасна!" з фотохудожником, фотографом-аматором Валентиною Головань,
на яку  були запрошені вихованці фотостудії
"Ікс-Позиція" на чолі з керівником Василем Стрижком. В ході зустрічі учасники обмінювались досвідом, давали цінні поради.
"Щоб впіймати мить, потрібно відчути себе, відчути фотоапарат у руках, як себе. Стати з ним одним цілим", - розповідає фотомайстриня.
Валентина розкрила тонкощі та секрети свого ремесла, поділилася своїми здобутками.

Будучи ще малою дитиною, вона вперше взяла в руки фотоапарат і з того часу це заняття стало її улюбленим. Велику підтримку Валя одержала від батьків. Саме вони були її першими глядачами та критиками. Не дивлячись на досить юний вік, Валентина досягла значних успіхів у мистецтві фотографії. Перша виставка її робіт відбулася восени 2011 року в Українській гімназії ім. І. Франка, де навчалася юна фотомайстриня, в серпні-вересні 2012 р. - в Українському домі під назвою "Мій світ. Хочу поділитись".
Фотороботи цієї прекрасної дівчини вражають
широтою кругозору, оригінальністю,
багатогранністю зображення та відчуттям смаку.
Про не менш значимі здобутки своїх вихованців розповів керівник фотостудії "Ікс-Позиція" Василь Стрижко. Юні фотографи неодноразово брали участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах, отримували нагороди за свої вдалі роботи.
Майже два роки займається у фотостудії Аня Зевако, яка приймала участь у конкурсі "Кришталеві джерела".
Як приз отримала поїздку до Києва на майстер-клас до італійського фотомайстра. Дуже любить експерементувати Софія Жанталай. На її думку, фотографують ті люди, які не вміють малювати. Тарас Троян найбільше цікавиться архітектурою, але за п'ять років у фотостудії виконав багато різноманітних робіт.
У фотоконкурсі для дітей з обмеженими можливостями
"Ти це зумієш" взяла участь Юля Гордій. Крім того в неї велика підбірка фотографій на тему "Справи дитячі". На завершення зустрічі пан Василь запропонував присутнім переглянути мультимедійну презентацію "Святими місцями України", створену з його фоторобіт.

5 коментарів:

  1. Видно, що багато задоволення ця зустріч принесла як запрошеній майстрині, так і гостям. Кажуть, фотокамера - це інструмент, що вчить людей, як бачити світ без камери, тож, юні фотографи поділилися власним баченням світу, і це дуже цікаво!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Misto muz biblioblog, цілком з Вами згідні. Адже фотографія - це мистецтво, яке можна поставити поряд з музикою та живописом. Незважаючи на юний вік, Валентина є справжнім майстром своєї справи, бо у неї тонке відчуття композиції - як у музиканта слух.

      Видалити
  2. Дійсно, те що здається для пересічних громадян звичайним, то для фотографа це "звичайне" розкривається в зовсім іншому ракурсі, і за допогою фотографій ми, глядачі, також починаємо сприймати явища, речі, події та ін., не так як спочатку. Бути фотохудожником також потрібно мати талант. Молодці юні фотографи, я впевнена, що в майбутньому дівчатка будуть знамениті.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми також сподіваємось, що юні фотографи будуть в майбутньому знамениті, але до цього ще трохи треба йти.

      Видалити