1 грудня 2019 р.

Анатолій Кос-Анатольський

Минає 110 років від дня народження видатного композитора та педагога, народного артиста України, лауреата Шевченківської премії Анатолія Йосиповича Кос-Анатольського.
З нагоди цієї дати у секторі естетичного виховання оформлено книжкову виставку «У пісні його життя».
Народився композитор у місті Коломия в родині, де любили музику. Навчався у Станіславській українській гімназії, закінчив філію Львівського Вищого музичного інституту імені Миколи Лисенка. Джерелом творчого натхнення для митця стало пісенне багатство рідного Прикарпаття. Анатолій Йосипович написав майже 500 музичних творів: пісень, романсів, хорів, кантат, інструментальних творів, музику до опер і балетів. Багато років він очолював Львівську композиторську організацію, та 30 років вів у консерваторії клас композиції. Краяни бережуть пам’ять про свого земляка. Вже понад десять років у його рідній Коломиї проходять музичні фестивалі імені Кос-Анатольського, в яких беруть участь кращі музичні колективи та виконавці.





Тож, публікації та книги, які представлені на виставці, допоможуть юним читачам відкрити невідомі аспекти життя та творчості українського композитора.

Немає коментарів:

Дописати коментар