20 січня 2016 р.

Коляда серце гріє: пост від гостя

Ось і закінчилися новорічно-різдвяні свята. З'їли кутю та всю смакоту, яку приготували гостям і собі. Привітали всіх родичів по телефону або сходили до них у гості. Було весело та цікаво… Своїми враженнями від одної із таких подій 
з нами поділилась наша колега Уляна Пилипчук.
З різдвяною колядою, світлою новиною, а ще – веселим вертепом 
і вередливою козою завітали до нас учні Української гімназії 
 ім. Івана Франка. 









14 січня, напередодні 
Старого Нового року , спільно з працівниками сектору мистецтв, гімназисти організували
різдвяну зустріч під назвою «Коляда серце гріє»
на яку було запрошено увесь колектив
Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.
 Завдяки оригінальній постановці й неперевершеній грі юних акторів, учасники дійства перенеслись у древній Вифлеєм, де стали свідками народження Володаря світу і розправи грізного царя Ірода над немовлятами, а також зустрілись з численними представниками світлих й темних сил. 

















Загалом вертеп було розділено на дві дії – релігійну і світську, 
які пізніше вдало переплітаються між собою, додаючи урочистості й значущості усьому, що відбувається.
 Не оминули згадкою й тих, кому затишок і тепло рідної домівки довелось проміняти на холодну землянку, а ніжні обійми рідних людей – на мужнє плече бойового побратима. 
Та попри всі труднощі і негаразди, які сьогодні існують в нашій країні, віншування та колядки, що лунали з вуст акторів, були сповнені надії на краще майбутнє. 
 На завершення, директор бібліотеки Надія Новіцька від імені колективу та від себе особисто подякувала учням, які до того ж є активними читачами книгозбірні, за змістовний та яскравий виступ, а також вручила невеличкі гостинці.
 Добрий гешефт з того всього видовиська мав і хитрий жид Мошко, особливо коли у глибоких кишенях його маринарки зашелестіли новенькі купюри.

Немає коментарів:

Дописати коментар