1 липня 2013 р.

Ми журналісти... А Вам слабо?

Перебування дітей у місті Журналія допомогло їм розкрити себе як талановитих журналістів. В одному із конкурсів перед ними стояло завдання на швидкість та змістовність написати коротеньку статтю з 5-ти речень по запропонованому малюнку. 
Це в них вийшло досить вдало, тож ми хочемо познайомити Вас, любі читачі блогу, з цими роботами.
 
Трачук Вікторія 9А ЗОШ №23 
 Сучасна молодь. 
Сьогодні багато молоді думає тільки про новинки техніки. Ми взяли коментар у сім’ї з Києва. Вона розказує, що діти весь час сидять за комп’ютером. Ігри на дворі – скакалки, класики, резинки – молодь поміняла на стрілялки, одягалки за монітором. Недаром у казці «Ріпка» згадується ланцюг сім’ї, які витягають ріпку. Ріпка є прообразом дитини, яку батьки витягають силою із-за комп’ютера. Також новинки техніки псують здоров’я, особливо очі.
Бревус Олександр 
3Б ЗОШ №18 
Весела преса.
Хлопчик сидів довго біля комп’ютера.
І ціла сім’я хотіла, щоб він вийшов з комп’ютера. Дід взяв хлопчика за футболку, баба діда за сорочку, мала бабу за кофту, собака малу за футболку, а кіт за собаку, а миша за кота. Але вони не змогли його відтягти.
Нижник Іра
4Б ЗОШ №6 
Діти в комп’ютері. 
Сьогодні хлопчика на ім’я Андрійко вся сім’я відтягала від комп’ютера. У нього значно погіршився зір. Бабуся Ганна, дідусь Іван і сестра Олена дуже хотіли його відтягти.
Та хлопчик не хотів відійти. Все закінчилось тим, що в Андрійка майже зовсім впав зір.
Бревус Марія-Марта 8Б ЗОШ №18 
Сучасна проблема підлітків – комп’ютер. 
В місті Жибжар сталася надзвичайна ситуація. Ні, ні, ви не подумайте зразу про вбивство чи крадіжку. Просто хлопчик на ім’я Костя геть нічого не знав лиш про комп’ютер думав. Ось сім’я його вирішили відтягти від комп’ютера, як «Ріпку». Старалися старалися і витягнули, але лиш на годину. Потім він знов за нього сів. Може ви допоможете? А то нам кожної години неохота всією сім’єю Костю тягнути.
Калашник Аліна 
6А ЗОШ №24 
Комп’ютер шкідливий для дітей. 
В одному селі у хлопчика був День народження. І він дуже хотів комп’ютер. І врешті-решт дідусь, бабуся і сестричка подарували комп’ютер. Хлопчик був дуже захоплений своїм подарунком, що навіть забув подякувати своїй сім’ї. Дідусь і бабуся хотіли забрати подарунок, але не можна, бо День народження. Комп’ютер дуже шкідливий.
Боднар Вікторія 
6В ЗОШ №24 
Ситуація із життя. Небезпечна техніка. 
 Всі люди цікавляться здоров’ям. Але не здогадуються, що комп’ютери погіршують здоров’я, настрій, самопочуття. 
Тож давайте, щоб люди менш цікавились технікою. Так буде краще для людей. Здоров’я важливіше ніж техніка. Краще почитати ніж погіршити здоров’я.
Дичків Адріана  
4Б  ТСЗШ (ОЕ) 
Одного разу хлопчик на ім’я Петро сидів в компі, тобто в комп’ютері. Він дуже любив комп і не міг від нього відірватись. Усі кричали на нього, бо він не хотів відходити від комп’ютера. Дід, баба, внучка, пес, кіт, миша почали відтягувати Петра від компа. Вони ніяк не могли і залишили його в спокої.
Тараненко Дарія 
6А  ЗОШ №5
Комп'ютерна проблема.
У сім'ї часто виникає проблема з дітьми, яка пов'язана з комп'ютером. Діти дуже довго граються на комп'ютері та портять своє здоров'я. Вони витрачають на це багато часу влітку та не гуляють. Деякі батьки не зважають на це, але якщо вони розумні, то вони стараються не допустити, щоб їхні діти мали поганий зір.
Отже любі мої друзі, не витрачайте свій час на комп'ютер, а гуляйте та веселіться!
Дичків Анастасія 
8Б  Українська гімназія ім. І. Франка
Ріпка в молодіжному варіанті.
Всі дітки напевно пам'ятають народну казку "Ріпка", але в теперішньому часі така, так би мовити "ріпка" перетворюється на дітей, затягнених у дуже-дуже цікаві комп'ютерні ігри...
В місті Львові жив набурмочений хлопчик Василько і ніхто не міг зрозуміти, чому він такий - чорне, незачесане волосся, синяки під очима. Але якщо подивитись у вікно квартири Чубиків, то можна усе зрозуміти... Бідний хлопчик цілими днями сидить у комп'ютері і ніхто не може цьому зарадити.
Пришліть будь-ласка листа з розрадою і порадою для батьків Василька, як же можна покращити цю ситуацію.

4 коментарі:

  1. Ви просто молодці: розвиваєте здібності своїх читачів з різних боків! Особливо мені сподобались креативні "журнальні фото" учасників конкурсу. Супер!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую,Наталка Читалка, ми стараємось. Ці "журнальні фото" мої перші спроби у фотошопі. Як кажуть, треба ж колись починати. В Інеті так багато всього цікавого, що не можливо пройти повз не спробувавши.

      Видалити
    2. Я вас у цьому дуже розумію і підтримую, бо сама така ж сама;) Натхнення вам, пані Ольго!

      Видалити
    3. Дякую, Наталочко. Теж саме бажаю і тобі, стояти на місці ну ніяк не можна. Тож будемо вчитися та відображати все нове на сторінках наших блогів! Успіхів!

      Видалити