8 січня 2013 р.

Його відвідав ангел...


"Актор тим сильніший, чим вправніше він зможе обдурити, і коли відчує, що йому вірять, від нього десь з-за пазухи летить у зал щось таке, від чого люди сміються і плачуть"
Народний артист України
М. П. Коцюлим

Всього себе, без останку, віддав театру видатний актор, народний артист України тернополянин Мирослав Петрович Коцюлим.
На сцені Тернопільського академічного драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Мирослав Коцюлим виступав понад 40 років, зіграв більше 100 трагічних і комедійних ролей. Після втрати провідного актора Тернопільському драматичному театрові довелося змінити весь свій репертуар. Місцеві театрали пам'ятають його у виставах "Гуцулка Ксеня", "Маклена Граса", "Доки сонце зійде...", "Мартин Боруля" та багато інших.
Надіємось, що для наших читачів та шанувальників творчості Мирослава Коцюлима приємним подарунком буде книжкова виставка "Його відвідав ангел...", яка оформлена з нагоди
70-річчя від дня народження великого артиста. 
Представлені на ній матеріали - це свідчення сучасників про непересічний талант Мирослава Коцюлима, прояв великої любові його рідних та шанувальників. З представлених книг бажаючі зможуть дізнатися про дитинство, професійне становлення актора. Також матеріали містять світлини з театральної діяльності та сімейного альбому митця.

2 коментарі:

  1. Мені дуже подобалась гра цього актора. У нього завжди були цікаві ролі, в залі завжди був сміх коли Коцюлим виходив на сцену. Так шкода, що від нас йдуть такі талановиті люди.

    ВідповістиВидалити
  2. Не пам'ятаю де, я прочитала такі слова: "У невідомість йдуть кращі ...", на мою думку, так можна сказати і про Мирослава Коцюлима. Напевно він тепер там, нагорі, потрібен більше.

    ВідповістиВидалити