6 серпня 2012 р.

Арт - переродження

Література - це одне з найбільших мистецтв. А книги - це його витвори. Відкриваючи її, читач занурюється у незвіданий або добре знайомий світ, дізнається для себе багато нового або потрапляє у знайомі ситуації. Навіть в інформаційну епоху,
в якій ми живемо, книги не втрачають свою значимість.
Книга - це символ. Не просто надруковані слова,
а обіцянка - нових вражень, знань або пригод.
Що ж вийде, якщо книги використовувати для створення інших, нових творів мистецтва? На це питання можуть дати відповідь художники – творці літературно-архітектурного мистецтва. 
Знайомтесь, колишній скейтбордист, художник Майк Стілкі. Він придумав дуже цікавий спосіб використання старих, вже нікому не потрібних книг. Художник дає їм нове життя. 
Останні кілька років Майк Стілкі створює особливі виставки-бібліотеки. За допомогою чорнил, кольорових олівців, фарб і лаку він зображує меланхолійні і часом химерні персонажі. 

Він створив уявний світ, де поселив замислених тварин. 

Вони ніби вийшли зі старих томів і застигли на їх обкладинках і корінцях.
Майк Стілкі використовує для створення малюнків на книгах списані з бібліотечних фондів видання.
Погодьтеся, таке арт-переродження набагато краще, ніж прямий шлях в макулатуру.
Сам 36-річний майстер обкладинкового живопису відноситься до книг дуже шанобливо. Його домашня бібліотека налічує приблизно тисячу найменувань: від класики і професійних видань до сучасних романів. Але кількість томів, які послужили матеріалом для творчості художника, в кілька разів перевищує його особисту бібліотеку.

2 коментарі: