14 липня 2012 р.

Він завжди і в усьому бачив тіло жінки...

рубрика: Яскраві особистості в мистецтві


"Я - художник. Художник, який пише кожен день з ранку до вечора. Фігури, пейзажі, час від часу - портрети. Я недостатньо добре володію словом, щоб взятися за розповідь про свою роботу ... Якщо вам дійсно хочеться більше дізнатися про мене - як про художника, зрозуміло, - подивіться уважніше на мої картини, які розкажуть вам про мене набагато краще, ніж я сам".


150 років тому 14 липня народився Густав Клімт, австрійський художник і графік,засновник модерну в національному живопису.
Густав Клімт народився в сім'ї гравера по золоту Ернста Клімта Старшого. З 1876 року навчався у віденській художній школі. Разом зі своїм братом Ернстом та Францем Мачем засновує "компанію живописців", яка виконала завісу та живопис на стелі для театру в Райхенберзі, живопис на стелі у віденській Hermesvilla, фрески в Історичному Музеї. В 1891 році Густав Клімт стає членом віденського Будинку Художників, але через шість років він виходить із його складу і стає одним із засновників Віденської Сецесії, був першим її президентом.
Багато його робіт відзначені винагородами. Відома картина художника "Філософія" отримує ще у 1900 році золоту медаль на паризькій Всесвітній Виставці. З 1908 року проходять численні виставки картин живописця за кордоном. Його роботи побачили: Прага, Дрезден, Мюнхен, Венеція на IX бієнналє, Рим, Будапешт, Берлін.
До кінця життя в 1917 році Клімт завоював повне офіційне визнання, ставши почесним професором Віденської і Мюнхенській академій.
Він автор картин "Поцілунок", "Життя і смерть", "Три віки жінки", "Золота Адель", міфологічних і алегоричних композицій. Сьогодні його полотна належать до числа найдорожчих у світі.

6 коментарів:

  1. Відповіді
    1. У художника була вкрай багата уява та уміння зображувати жінок в таких чуттєвих позах, що це спричинило неоднозначне сприйняття його творчості.

      Видалити
  2. Ольга, совершенно шикарный дизайн блога. Подписалась. Буду читать. Не нашла ваших контактов в блоге. Если можно-совет маленький дружеский. Переместите гаджет "Постоянные читатели" повыше. Так вы заведомо будет привлекать к нему внимание. Внизу совсем не заметно. Удачи:-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ЧУМработница, большое спасибо за дружеский совет. Спасибо за оценку дизайна, рада видеть Вас в числе наших постоянных читателей. Надеюсь, Вам у нас будет интересно.

      Видалити
  3. Яка цікава історія життя. А я взагалі нічого не знала про цього художника. Олю, дякую тобі за гарні хвилини з мистецтвом...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тетяночко, рада тебе бачити.
      Так, ти права, життя і творчість цього художника цікаві. Я сама досить багато взнала про нього під час роботи над постом. Клімт, здавалося б, вів досить простий спосіб життя, працював у власному будинку, присвячував весь час живопису і сім'ї. А ось з іншими художниками був не зовсім у дружніх стосунках. Бо колеги по пензлю стверджували, що він використовував міфологію для маскування своєї еротичної натури.

      Видалити