18 червня 2012 р.

А у нашому місті свято!

Неповторність і самобутність, духовна унікальність кожного народу втілюється в його творчості. Велика її скарбниця, яку створено протягом століть талантом і зусиллям тисяч відомих та невідомих майстрів, є джерелом  продовження традицій і натхнення для наступних поколінь. 
                               Д. Яворницький
17 червня в нашому місті відбувся фестиваль "Тернопільські обереги". Це грандіозне свято народних ремесел, фольклору та хореографії, яке проходило в мальовничому куточку - біля Тернопільського ставу у парку ім. Т. Шевченка.
В рамках цього фестивалю на сцені літньої естради відбувався конкурс хореографічних колективів "Тернопільське танцювальне літо - 2012". 

В ньому брали участь здебільшого дитячі танцювальні колективи закладів культури області. 
Це було феєричне свято танцю.
А на окремій сцені розгорталися зовсім інші події- 
тут відбувався обласний конкурс виконавців фольклору, традиційних народних звичаїв та обрядів на здобуття премії імені Володимира Гнатюка.
З кожного куточка нашого чудового парку линули мелодії у виконанні оркестрів та ансамблів народних інструментів.
Під час свята кожен бажаючий міг  відвідати персональні виставки-продажі виробів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтв.
 На свій смак можна було придбати вишиту сорочку чоловікові,
яскравий віночок зі стрічками для дитини, 
прикрасу з бісеру для себе або чарівне деревце для оселі.













Поки дорослі відвідували виставки, діти випробовували свої сили в декоративному розписі гіпсових фігурок героїв улюблених мультфільмів.



Ось такі цікаві події відбувалися в нашому місті.

5 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Й справді, свято було чудове! Час пролетів дуже швидко. Діти після виступів каталися на катамаранах,катері по Тернопільському озері. Було дуже гарно!

      Видалити
  2. Дуже подобаються такі свята.
    Цікаво, а хто організував розвагу для дітей (розпис гіпсових фігурок) і хто робив ці фігурки?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цим займається одне подружжя, звичайно ж вони мають відношення до живопису. Спочатку виливають дома різні фігурки і кожні вихідні виставляються по паркам міста. Діти творчі натури, помалювати люблять. Їм весело і цікаво, а хтось робить гроші. До речі, до свята ці люди ніякого відношення не мають.

      Видалити
  3. Походу, організований фест Тернопільським обласним методичним центром Народної Творчості : http://ternopil-omcnt.at.ua/

    ВідповістиВидалити