9 квітня 2012 р.

Мистецтво з ароматом кави

Кава – смачна, 
ароматна, міцна…
Це не просто збадьорюючий напій, це ціла філософія, ароматне та магічне кохання, таємниця, 
прихована у насиченому смаку.
Тому у цього напою багато прихильників,     зустріч яких відбулася 
6 квітня в Арт-кафе нашого відділу.
 Відвідувачі здійснили віртуальну подорож у світ мистецтва з «ароматом кави». Відбулося знайомство з творчістю людей, які віддають перевагу використанню цього  напою не для особистої насолоди його смаком, а щоб радувати інших. Тож мова йшла про художників, які малюють кавою.
Основоположницею цієї техніки стала американська художниця Карен Еланд. ЇЇ картини - це не просто копії творів світового мистецтва виконані в кавовій версії. Художниця вносить особистий штрих, добавляючи чашку кави. Це репродукції картин Матісса, Леонардо да Вінчі, Пікассо. А які цікаві назви у її картин… Наприклад, картина Мікеланджело «Створення Адама» у версії Карен стала називатись «Створення еспресо», «Дівчина з сережкою» - «Дівчина з кавою», «Мона Ліза» - «Мона Латте», а Джоконда тримає в руках чашку кави – латте.
Ще відвідувачі Арт – кафе дізналися, що кавовими та чайними «фарбами» малюють не тільки закордоном, а й на Україні. Саме цим займається молодий київський художник Радислав Дзюба. 
В цій техніці митець працює лише два роки, тому картин у нього ще не багато. Вони мають зовсім винятковий сюжет, 
ніби прибули до нас прямо з країни уяви! 
Та й малювати кавою він почав зовсім випадково.
Одного разу він сидів і думав, який би підібрати фон до своєї нової картини, а під рукою була тільки чашка кави. Цей барвник і пішов в справу, на подив вийшло чудово. Ось з того часу Радислав і почав малювати 
свої кавові картини.
З філіжанкою запашної кави, забувши про шалений ритм дня, відвідувачі Арт – кафе насолоджувалися прекрасними картинами Карен Еланд та Радислава Дзюби, переглянувши презентацію «Мистецтво з ароматом кави».

6 коментарів:

  1. Ага, я знала, що однодумців на теренах блогосфери буде чимало.. Приємно, познайомитись ще з одним! Також натрпаляла на інформацію про малюнки, зроблені кавою.. одне слово - мистецтво! а як смачно ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Згідна з Вами, смачненьке мистецтво! Обожнюємо каву в короткі хвилинки відпочинку.
      Шкода, що не була знайома з Вашим блогом (дуже цікавим на мою думку)раніше. Вже навіть підписалася на новини. Була би рада бачити Вас нашим прихильником.
      Тож вип'ємо по філіжанці запашної кави за нашу співпрацю!!

      Видалити
  2. Я просто у захваті!!!
    Чудовий захід і прекрасна презентація, ніби й сама побувала у вашому запашному Арт-кафе ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за такий теплий відгук! Стараємось свої заходи робити цікавішими.

      Видалити