28 червня 2020 р.

Новинки для книголюбів

Надходження нової літератури завжди як свято для бібліотеки.
Нам дуже приємно отримувати нові книги, адже,
кожна книга - це завжди подія та нове знайомство.
Тому зараз я хочу коротенько розповісти про книги, які надійшли у сектор естетичного виховання.

Дітям властива допитливість. Їм цікаво пізнавати світ, одержуючи відповіді на всі свої численні запитання. Тож, у цій книзі юні читачі здійснять дивовижну подорож у сиву давнину та познайомляться з незвичайними творіннями людства, що отримали назву семи чудес світу. Серед них піраміда Хеопса, "Висячі сади Семіраміди", мавзолей у Галікарнасі, Колос Родоський, храм Артеміди, статуя Зевса в Олімпії, Александрійський маяк.
В Україні є також багато пам'ятників, церков, заповідників, які ми можемо з гордістю продемонструвати всьому світу. Про сім кращих із них (Києво-Печерська лавра, заповідник Кам'янець, Хотинська фортеця, архітектурний комплекс Софія Київська, острів Хортиця, дендропарк "Софіївка") читачі дізнаються із цієї цікавої книжки.

У монографії історія української музичної культури розглядається як цілісний процес від витоків до початку ХХ ст. Автор використовує комплексний підхід, яким передбачено розкриття розвитку музичної культури в історичному та загальнокультурному контекстах. Головним у висвітленні цього процесу на різних історичних етапах є музично-стильовий аспект. Книга орієнтована на музикознавців, культурологів, а також усіх, хто цікавиться історією української музичної культури.

Ця книга - цє переклад чеського видання, надрукована вона в Україні за підтримки Міністерства культури Чеської Республіки. Її автори малюнками у стилі коміксів розповідають дітям про мистецтво, зокрема про галереї. Більшість школярів були на екскурсії у музеї та мають уявлення про те, як виглядають експозиції. Але, як відбувається процес організації виставки, які спеціалісти задіяні в цьому, як взагалі побудована робота галереї майже ніхто не знає. Тож, саме у цій книзі ці питання висвічуються досить доступно та креативно. Деякі ілюстрації книги нагадують сторінки віммельбухів, тобто їх можна довго роздивлятися та знаходити нові й нові деталі. Мистецька підказка наприкінці допоможе ідентифікувати витвори мистецтва на попередніх сторінках та збагатити всій кругозір.

Щоб детальніше ознайомитись з цими книгами, любі читачі,
вам тільки потрібно завітати до нашої бібліотеки.
Ми чекаємо на вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар