18 квітня 2014 р.

Писанкова веселка

Писанкарство - старовинне мистецтво наших предків. У давнину писанка була оберегом, мала обрядове та магічне значення. Сьогодні вивчення писанкарства важливо для збереження наших коренів, нашого духовного спадку. 
16 квітня в читальний зал бібліотеки поспішали діти і дорослі, щоб поринути у магію народного ремесла – створення писанки.
 
Юні писанкарі не лише розмальовували писанки, а й слухали історичну довідку про давній звичай розписувати писанки перед Великоднем, про її значення для української родини, традиційні і не традиційні способи оздоблення яєць, ознайомились зі зразками українських писанок різних регіонів України.
 Яскравим доповненням до розповіді бібліотекаря
став відеофільм «Українська писанка», 
який діти переглянули перед початком своєї творчої праці. 
А далі запрацювала дитяча фантазія і велике бажання
створити свою, можливо, першу писанку.
 Разом з дітьми за роботу взялись і працівники бібліотеки. І вже було не зрозуміло, кому ж така робота більш до вподоби.
 По завершенні майстер - класу кожен його учасник тримав у своїх руках власне творіння – писанку-оберіг і щиро вірив, що вона принесе родині взаєморозуміння, щедрість і здоров’я.

2 коментарі:

  1. Как бы мне хотелось оказаться на вашем мастер-классе и принять в нём участие. От души поздравляю творческий коллектив библиотеки с Великоднем!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ольга Николаевна, большое спасибо за добрые слова и поздравления.
      С глубоким чувством радости поздравляем со Светлым Христовым Воскресением. Желаем исполнения всех ваших надежд, благих начинаний, мира, добра и любви.

      Видалити