10 червня у всьому світі відзначають
Всесвітній день морозива.
Всесвітній день морозива.
Всі ми дуже любимо морозиво, але мало про нього знаємо – чому ескімо називають ескімо, де вперше виготовили цей десерт і хто потрапив до книги рекордів Гіннеса, виготовивши найбільший торт-морозиво масою 10 тонн, чим відрізняється пломбір від інших видів морозива. Всі цікавинки про смачненький десерт, конкурси, ігри, майстер-клас з оригамі, і звичайно ж, ласування холодними смаколиками ми дуже хотіли запропонувати нашим відвідувачам на святі морозива «Найсмачніший день у році». Але на жаль цього робити не можна, тож ми пропонуємо провести наше свято віртуально.
Спочатку дивимось відеоролик від компанії «Рудь»
про історію виникнення морозива.
про історію виникнення морозива.
1. Існують дивні смаки морозива: томатне, з часником, з картоплею, з цибулею, з беконом, з оливковою олією.
2. Смажене морозиво - найпопулярніший десерт у Мексиці.
3. Найдорожче морозиво у світі коштує 1000 доларів.
Воно прикрашене тонкою золотою фольгою.
4. Вчені довели, що морозиво піднімає настрій.
5. П'ятеро зі 100 споживачів морозива пригощають ним
свого домашнього улюбленця.
6. Найбільше у світі морозиво потрапило до Книги рекордів Гіннеса. Його створили китайці у формі торта
довжиною 5 метрів і шириною 3 метри.
7. Найпопулярніші смаки морозива: ванільне, шоколадне, фісташкове та полуничне. А соус - шоколадний.
8. Найбільшу кількість морозива купують у неділю.
9. У всьому світі щороку споживаються близько
15 млрд літрів морозива.
10. Сучасне морозиво може на 50% складатися з повітря. До його складу входять молоко, вода, цукор, жири та барвники, емульгатори, стабілізатори, а також смакові та ароматичні добавки. Дуже часто молока в складі морозива всього 5%.
А в цих книжках, які можна буде взяти в нашій бібліотеці, кожен бажаючий зможе знайти цікаві рецепти приготування різноманітного морозива.
І на завершення нашого віртуального свята майстер-клас з оригамі «Ріжок морозива».
Воно дарує задоволення, гарний настрій та заряд бадьорості.
Немає коментарів:
Дописати коментар