8 липня 2013 р.

Для книг завжди знайдеться місце

З появою сучасних гаджетів - електронних книг, планшетів, смартфонів, звичайних комп'ютерів - маркетологи відзначили початок кінця паперової книготоргівлі. Але книга позиції здавати
не поспішає.
Щорічно у різних країнах світу «виростають» різного роду «сховища для книг» - книжкові павільйони. Вони все частіше з'являються у найнесподіваніших місцях-
 у парках, метрона пляжах, зупинках громадського транспорту. Адже саме там у людини може виявитися досить вільного часу, щоб присвятити себе читанню. Бібліотеки і книжкові магазини стають мобільними і самі відправляються в дорогу, щоб дістатися до тих, кому вони потрібні.



А як би ви відреагували, якби  по дорозі на роботу на автобусній зупинці побачили книжкову полицю?



Яскравим прикладом такого незвичайного просування книг може служити проект «Книги у парках», що стартував нещодавно у Москві. Це унікальний міський проект для активних людей, що об'єднує літературу, музику, театр і кіно,  пропагує читання як корисне і приємне проведення часу.
У рамках проекту в багатьох парках міста були встановлені дерев'яні павільйони-трансформери під назвою «Гоголь-модулі», де можна було купити недорогі книги - не тільки новинки, але й букіністичні видання та журнали. Вподобану книгу не обов'язково було купувати, її можна було почитати прямо на місці. У парках проводяться літературні читання, зустрічі з письменниками, лекції, концерти;  також встановлені стелажі для вільного обміну прочитаними книжками.


Нам треба брати приклад та відвойовувати собі більш широкий простір для залучення людей до читання!


Використаний матеріал: Книжковий континент

Немає коментарів:

Дописати коментар