4 лютого 2013 р.

Подорож у країну Журналію

Сьогодні важко уявити своє життя без газет, журналів, радіо, телебачення чи інтернету. А колись люди не тільки не знали про те, що відбувається в світі, але й про події в своїй країні дізнавалися через місяці, а то й роки. Якщо потрібно було повідомити про щось важливе, уряд розсилав по містах і селах гінців з царськими указами. Але ця інформація доходила не до всіх громадян. Найчастіше новини розносили мандрівники, які ходили по світу та розповідали про те, що чули і бачили. 
Сьогодні найрізноманітнішу інформацію можна почерпнути з газет і журналів, тому школярі повинні вміти правильно ними користуватися, вміти їх читати. І саме цьому їх навчити повинні ми – бібліотекарі. 
Тож, 1 лютого в 3-А класі ЗОШ № 19 відбувся бібліотечний урок періодики «Подорож у країну Журналію», який підготували працівники нашого відділу. Вони ознайомили учнів з визначенням «періодичні видання», розповіли про історію виходу перших примірників, провели огляд журналів з питань мистецтва та музики. 
Діти уважно слухали, ставили запитання, залюбки розповідали про свої улюблені журнали та взяли активну участь у вікторині «Що таке періодичні видання?», яка допомогла закріпити отримані дітьми знання. 
А на завершення уроку періодики школярі виявили бажання стати нашими читачами.

2 коментарі:

  1. Журнал - чудова річ, якщо діти вміють ним користуватися. І це дуже добре, що бібліотекарі їх вчать як читати журнал чи газету, знайомлять з різноманіттям періодики. У Вас, дівчата, вийшов не поганий бібліотечний урок. Такі уроки потрібні діткам.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, Наталья Книголюб. Така наша робота, вчити діток вмінню читати не тільки книжки але й журнали. Чим більше вони читають, тим частіше діти будуть приходити до нас у бібліотеку. Ми на це сподіваємось.

      Видалити