7 червня 2012 р.

Нові надходження з питань мистецтва


Для задоволення читацьких запитів, пропонуємо переглянути нову літературу. Дані книги проведуть стародавніми стежками цивілізації та ознайомлять з дитячими роками видатних людей мистецтва.




Багряна, А. Анна Багряна про М. Заньковецьку, О. Телігу, Вангу, М. Приймаченко, С. Стецько: оповідання: для дітей мол. та серед. шк. віку / Анна Багряна; худ. Д. Марцін. - К.: Грані-Т, 2010. - 96 с.: іл. - (Життя видатних дітей).
 Щоби стати відомою особистістю, слід сумлінно розвивати свій талант та рішучу волю вже в юному віці. Підтвердженням цього є розповіді письменниці Анни Багряної про дитинство Марії Заньковецької - талановитої української актриси; Олени Теліги - визначної української поетеси та громадської діячки, яка трагічно загинула від рук нацистів; Ванги - відомої в цілому світі провидиці та цілительки; Марії Приймаченко - славетної народної художниці; Слави Стецько - непересічної політичної діячки XX ст. Цих п'ятьох видатних жінок об'єднували любов до рідної землі й природи та непереборне прагнення досягти високої мети.

Воронина, Л. Леся Воронина про Б. Лі, М. Ганді, Ж. Санд, Ф. Шопена, І. Миколайчука: оповідання: для дітей мол. та серед. шк. віку / Леся Воронина; худ. Н. Клочкова. - К.: Грані-Т, 2010. - 128 с.: іл. - (Життя видатних дітей). 
 Видатна дитяча письменниця вибрала свою «п'ятірку» улюблених героїв, дитинство яких залишається для неї таємничим і навіть оповитим романтичним серпанком. Француженка Жорж Санд, поляк Фредерік Шопен, індієць Махатма Ганді, китаєць Лі Суй Лунґ (більше відомий як Брюс Лі), українець Іван Миколайчук - усі вони в дитинстві мали чудові «з'яви», після яких утвердились у тому, ким і яким треба бути.

Клімов, А. А. Всесвітня спадщина людства: ілюстрована енциклопедія для дітей / андрій Клімов. — Харків: Ранок, 2006. — 128 с.: іл. — (Я пізнаю світ.) 
 Кожна країна має успадковані від минулого витвори природи або цивілізації, гідні того, щоб бути збереженими для нащадків. Кожний із таких рукотворних і нерукотворних пам'ятників має значення як для всіх жителів нашої планети, так і для кожної окремої людини. Яка ж спадщина дісталася нам, людям XXI століття? Про це ви дізнаєтеся з нашої енциклопедії.

1 коментар:

  1. Олю, розібралася з коментарями в своєму шаблоні. В мене трохи інакше. Напиши що небуть мені чи усунено перевірку словами. Дякую за підсказку

    ВідповістиВидалити