27 січня 2012 р.

Нас мало обраних...

Один з цих обраних  Вольфганг Амадей Моцарт - композитор, відомий своєю трагічною долею і ранньою смертю. Він створив безліч великих творів, був одним з перших дітей-вундеркіндів, справжнім генієм, великою людиною своєї епохи.
Народився 27 січня 1756 році в Зальцбурзі (Австрія). Повне ім'я - Йоганн Вольфганг Хризостом Теофіл Моцарт. Початкова музична освіта майбутнього композитора проходила під керівництвом батька, Амадей мав досконалий слух.
З дитинства він звик купатися у славі - і слава ця була заслужена. Свої музичні навички він продемонстрував в дуже ранньому віці, у 4 роки, склав свій перший концерт для клавесина, а коли йому було шість, він вже давав виступи перед імператорським двором.

26 січня 2012 р.

"Мне дожить не успеть!"

Мне меньше полувека - сорок с лишним.
Я жив, тобой и Господом храним.
Мне есть что спеть, представ перед Всевышним,
Мне есть чем оправдаться перед Ним.
Володимир Висоцький, 1980


25 січня, легендарному радянському поетові та авторові-виконавцю, акторові театру і кіно Володимиру Висоцькому виповнилося б 74 роки.
За 42 роки життя Висоцький написав шість книг, взяв участь у створенні 11 радіоспектаклів, знявся майже в 30 фільмах, у багатьох з них звучать його пiснi, зіграв у 15 спектаклях. Загалом, перу Висоцького належить близько 700 поетичних творів: понад 100 віршів і майже 600 пісень.

23 січня 2012 р.

Імпресіоніст Едуард Мане

23 січня минає 180 років від дня народження видатного французького художника XIX ст. Едуарда Мане.
Народився він у січні 1832 року в Парижі. Виходець зі знатної буржуазії, він недбало вчився й, при всій повазі до батьків, запекло пручався бажанням батька, який ладив йому кар'єру юриста.
Художнє кредо Мане сформувалося під впливом розчарування, викликаного поразкою буржуазної революції 1848 року.

22 січня 2012 р.

Дідух у вишиванці

Ну ось і закінчилися 
Новорічно-різдвяні свята.
Вже стало традицією те, що у нас на Тернопільщині вони відзначаються оригінальністю. Це і парад вертепів, і найбільша в Україні "рухома" шопка храму отців-францисканців, і фестиваль Маланок. А ще, в Українському домі "Перемога", що в нашому місті, вперше відбулася виставка різдвяних дідухів -
 "Дідух у вишиванці".

20 січня 2012 р.

Найбільший вертеп України


Все це розпочиналось у 1994 році. Як "маленька дитинка" народилася Різдвяна шопка. Щороку вона ставала щораз більшою, тобто "росла". "Кожного року стараємося щось до неї нове додавати, при тому нічого з того, що було в минулому, не віднімати"(о. Юстиніан).
Ці слова про найбільшу Різдвяну шопку нашої країни, яку встановлюють монахи-францишканці кожного року у церкві святого апостола Петра, що по вулиці Володимира Великого у нашому місті.

Вона дещо відрізняється від попередньої, оскільки монтують її без жодних планів та схем. Тому встановлення шопки, суцільна імпровізація, на яку витрачають щоразу менше часу. Цього року її змайстрували менше, ніж за тиждень.

14 січня 2012 р.

Цар лісу, богатир-художник









 Іван Іванович Шишкін… Мабуть, жоден з російських живописців не мав при житті стільки епітетів, як він. Його називали царем російського лісу, лісовим богатирем, лісовиком російського живопису, поетом і чарівником лісу. І це недаремно…

Ще на початку творчого шляху Іван Шишкін записав у свій альбом, що "найголовнішим для пейзажиста є старанне вивчення натури". Він ніколи не зраджував цьому принципу. Шишкін багато подорожував по Росії,вивчаючи її природу. Його "художньою стихією" був ліс, переважно північний, з його ялиною, сосною, березою та дубами. Були довгі роки напруженої праці, коли художник виробляв свій стиль живопису і тільки йому властиві прийоми відображення цього лісу.

7 січня 2012 р.

Віншуємо Вам нині, усі добрі люди!

Мир і щастя в Вашій хаті, 
Щоб були Ви всі багаті!
Хай смачна кутя удасться,
Хай в сім'ї панує щастя!
Щоб весела коляда
Мир Вам в хату принесла!
Щоб співали рано півні,
Щоб велися в хаті гривні,
Щоб весело і багато
Провели Різдвяне свято!
Христос рождається!

4 січня 2012 р.

Пішла Коляда по льоду розсипати коляду

Зараз в Україні ми вдивляємося у рідну давнину, бажаємо зрозуміти духовність наших предків, зв'язати сьогодення з історичним корінням.
Незабаром кожна українська родина буде святкувати найсвітліше свято - Різдво Христове. 7 січня вважається найвеличнішим днем, духовна радість обіймає кожного з нас, адже за біблійними свідченнями цього дня народився Ісус Христос. Ми також ніби заново народжуємося, залишаючи всі образи у минулому, в наших душах оселяється добро і спокій.

1 січня 2012 р.

З Новим 2012 Роком!!!

 

Прийміть наші найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим. Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашій родині добро, мир і достаток. Бажаємо, щоб у новому році Ви зробили все те, про що так давно мріяли. Віримо, що у новому році Ви відчує турботу з боку колег, тепло друзів та близьких. Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань. 
З Новим роком !!!